AKCIJE Intenzivna saradnja i u narednom periodu

Brutalni hibridni napadi na Crnu Goru, stići će pomoć NATO-a

Niko ne zaboravlja pokušaj državnog udara iz 2016. godine

Avaz.ba / Antenam.net

Pomoć za Crnu Goru iz EU i NATO-a

Foto: Ilustracija


Odavno je poznato da je Crna Gora na vrhu liste zemalja protiv kojih se vodi hibridni rat, ali NATO i Evropska unija zajedno rade na eliminaciji tih prijetnji, što će umnogome pomoći na smanjenju utjecaja nekih država uopće na Balkanu, kaže za ''Dnevne novine'' hrvatski analitičar sigurnosti Igor Tabak.

On je istakao da ni u EU ni u NATO-u niko ne zaboravlja pokušaj državnog udara 2016. niti kampanje protiv Crne Gore prije njenog ulaska u NATO savez.

- Gledano sa stručne strane, kampanja koja je vođena protiv Crne Gore i njenog ulaska u NATO je vrlo neuobičajena. Hrvatska, naprimjer, ulazila je u NATO i vođena je rasprava da li treba da bude dio Alijanse ili ne, ali to nikako nije ni ličilo na kampanju u Crnoj Gori. To su sve aspekti koji čine jednu sliku o brutalnim hibridnim napadima na Crnu Goru i zato dolazak NATO kontrahibridnog tima ne predstavlja nikakvo iznenađenje - kaže Tabak, prenosi Antenam.net.

Tabak ističe da će Crna Gora ubuduće imati veliku pomoć i NATO alijanse i Evropske unije u antihibridnoj borbi.

- Sasvim je očekivana takva reakcija NATO-a i treba očekivati vrlo kvalitetan rad tima koji dolazi i koji će pokušati da da odgovor na sva crnogorska pitanja povodom hibridnih udara na nju - kaže Tabak.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na