CRNA GORA Post o Azariju brzo se proširio društvenim mrežama

Ovo je inženjer informatike koji svira ulicama Podgorice

Tražim posao mogu obavljati kućne poslove, u bašti, pranje sudova...

I. K. / Avaz.ba
10.09.2019 19:22

David Azari

Foto: Facebook

Jedan korisnik društvene mreže Facebook naišao je u Ulici Slobode na čovjeka koji svira gitaru i tako se pokušava snaći u Podgorici.

Riječ je o Davidu Azariju, piše "Antena M", inženjeru informatike. On govori engleski, a u Crnu Goru je pobjegao iz Irana.   

Post o Azariju brzo se proširio društvenim mrežama.

Facebook objavu prenosimo u cjelosti.  ''Šetah danas kroz ulicu Slobode i čujem gitaru, ništa novo. Prilazim i vidim čovjek u srednjim godinama tamnoput, čudno mi to bješe, pomislih da nije rom. Priđoh i dadoh nešto sitno što sam imao, a on promrmlja jedva "hvala" sa nekim akcentom. Meni to čudno bi, produžih pa se vratih, i pitah ga odakle je? On me pogleda radoznalo i odgovori "ne razumijem". Upitah ga da li priča engleski, odgovori "yes". 

Sporazumjesmo se tako. Upitah ga odakle je, kaže da je iz Irana, došao je tu i živi u kampu na Koniku. Kaže da je inženjer informatike, da je radio tamo oko kompjutera i uzgred radio u nekoj štampariji. Dokle sam ga to ispitivao, sav radostan je odgovarao, nekako nostalgično. Upitah ga radi li sad ođe, jer sam vidio pored ovaj natpis. Kaže ne i pokazuje mi na natpis na kojem piše "TRAŽIM POSAO MOGU OBAVLJATI KUĆNE POSLOVE, U BAŠTI, PRANJE SUDOVA" itd. Kaže radio bi bilo što samo da preživi.

Nekako sam htio da mu pomognem, a nisam znao kako bez ovako. Pa sam mu rekao da ću objaviti na Facebooku  njegovu priču, pa možda i još neko od mojih prijatelja objavi, i možda ga neko pozove da radi, makar na dnevnicu.

Kad je to čuo, ozari mu se lice, nekako se obradovao kao da sam mu već našao posao,tu sam se malo osjetio nelagodno da mu ne dajem lažnu nadu ali ipak ću pokušati.

Iako ovo nikad nisam uradio u životu, a shvatam da bi možda ovime pomogao nekome ko je u tuđini, zamolio bih vas koji pročitate da makar objavite, možda se neko javi da mu nađe neki posao. Naše malo, nekome mnogo znači, veliki je Onaj gore što nas gleda, i vratiće nam to što pomažemo itekako.

Njegovo ime je David Azari iz Irana, ima naš broj telefona, nema Viber ima samo Whatsapp +38269889659. Pa neka Vam se na dobro vraća.''

Komentari

NA VRH