KONSTANTAN RAST Poboljšan poslovni ambijent

U Crnoj Gori posluje oko 50 američkih kompanija

Piše: Fena

Interes američkih firmi za ulazak na tržište Crne Gore raste

Foto: Ilustracija


Interesiranje američkih kompanija za ulazak na crnogorsko tržište stalno raste, saopćili su ''Dnevnim novinama'' predstavnici Američke privredne komore (AmCham), dodajući da u Crnoj Gori trenutno posluje oko 50 kompanija iz SAD. 

Američke kompanije, kada je riječ o članstvu u AmChamu, čine skoro četvrtinu biznis zajednice i dolaze iz sektora informaciono-komunikacionih tehnologija, finansija, bankarstva, turizma, nekretnina, farmacije.

- To su ''Coca Cola Hellenic'', ''Domen'', ''Investment Fund'', ''Philip Morris'', ''Remax'', ''Mastercard'', ''PricewaterhouseCoopers'', ''Oracle'', ''Western Union'', ''Hilton'' i druge. Neke od njih pokrivaju crnogorsko tržište nastupajući iz zemalja regiona, zato što američke kompanije često posmatraju prostor zapadnog Balkana kao jedinstveno tržište - rekli su u AmChamu.

Oni ističu da o ulasku novih kompanija na crnogorsko tržište svjedoče i najave vlade, odnosno strateških projekata koji će biti realizirani u okviru resornih ministarstava.

- Od početka rada Američka privredna komora je posvećena unapređenju poslovnog ambijenta zasnovanog, prije svega, na vladavini prava, predvidljivosti i transparentnosti, s jasnim ciljem upravo da privuče više američkih investicija - rekli su u AmChamu, prenosi RTCG.

Kako su istakli, teže i da potencijalne investitore upoznaju s okruženjem i ukažu donosiocima odluka u kom smjeru treba dalje razvijati i poboljšati poslovni ambijent.

Više o temi

CRNA GORA
Pompeo danas u Podgorici
NA VRH

Komentari