ŠOKANTNO Drama u naselju Velešići

Poznati "noćni bravar" ponovo pao: Sarajlija na djelu uhvatio serijskog lopova Burima Čelju

Vlasnik kuće Čelju jurio više od pedeset metara niz ulicu, a policija mu napravila sačekušu kod ćevabdžinice „Zmaj“, gdje je uhapšen

A. Aljimi

Celja i njegov Golf u kojem su pronađene ukradene stvari

Foto: Avaz


Prema iskustvu brojnih policajaca, četiri sata ujutro je vrijeme kada provalnici najčešće kreću u akciju, jer je tada san najtvrđi.

Na tu statistiku jučer ujutro dobro je računao serijski provalnik Burim Čelja kada je odvalio ulazna vrata kuće jedne porodice u naselju Velešići.

Usred premetačine

On je pajserom odvalio vrata, odškrinuo ih te ušao u hodnik i započeo s premetačinom. Nije ni bio svjestan da ga od vlasnika kuće (identitet poznat redakciji) dijeli samo zid.

  • Golf u kojem je lopov pobjegao

    Golf u kojem je lopov pobjegao

    Foto: Avaz


Ovaj serijski lopov nije računao ni na vlastitu nespretnost, koja ga je i razotkrila, jer je bio previše bučan.

Lupkanje je probudilo vlasnika, koji je krenuo da provjeri šta se dešava.

- Krenuo sam iz spavaće sobe prema hodniku. Ostali ukućani su spavali. Kada sam ušao u hodnik, vidio sam muškarca kako nam kupi stvari. Nisam mogao vjerovati svojim očima. Gledao sam ga kako priprema bicikl za krađu, a prije toga je uzeo torbice, novčanike, naočale... Povikao sam: „Šta to radiš!“, a on je bez riječi pobjegao vani – pojasnio nam je ovaj Sarajlija koji živi u Velešićima.

Skupio je, kako kaže, hrabrost i pojurio za njim.

- Trčao sam za njim više od pedeset metara, onako u pidžami jer sam spavao. Uletio je u auto i pobjegao, ali sam uspio zapamtiti broj registarskih oznaka – kaže naš sagovornik.

Broj tablica

Odmah je pozvao policiju i saopćio im broj tablica te da se radi o Golfu.

Patrole su se organizirale te je lopovu napravljena sačekuša kod ćevabdžinice „Zmaj“. Tu su mu prepriječili put. Kada su policajci prišli Golfu 3 i uperili svjetiljke prema vozaču, nisu se nimalo iznenadili – unutra je bio Burim Čelja.

Radi se o sarajevskom lopovu koji iza sebe ima na stotine provalnih krađa i bezbroj puta je hapšen.

Kako saznajemo, prilikom hapšenja Čelja je u potpunosti priznao da je izvršio provalu u porodičnu kuću u Velešićima.

 Kako nam je otkrio naš policijski izvor, mjesečno bude  osumnjičen za i do 15 provalničkih krađa mjesečno,  kojima se počeo baviti još kao maloljetnik.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na