PODGORICA

Đukanović kandidat za predsjednika DPS, Marković za zamjenika

Milo Đukanović i Duško Marković. Agencije

Avaz.ba / Vijesti.me

28.10.2019

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) je na večerašnjoj sjednici konstatiralo jednoglasne prijedloge opštinskih organizacija DPS da kandidat za predsjednika stranke bude Milo Đukanović, kao i da kandidat za zamjenika predsjednika bude Duško Marković. 

- Na sjednici je utvrđena i lista kandidata za novi sastav Glavnog odbora, za koju je konstatirano da predstavlja najbolju garanciju za buduće izborne i druge političke uspjehe Demokratske partije socijalista. Tokom priprema u susret VIII Kongresu, na sastancima mjesnih i opštinskih odbora Demokratske partije socijalista za članstvo u Glavnom odboru je predloženo više od 1.500 kandidata, respektabilnih ljudskih i profesionalnih referenci, što dodatno potvrđuje da DPS posjeduje ubjedljivo najbolju kadrovsku osnovu za uspješno vođenje državne i politika na lokalnom nivou - saopšteno je iz DPS-a, prenosi Vijesti.me.

Dodaje se da je Predsjedništvo stranke utvrdilo prijedloge Programa, Statuta i Izvještaja o radu DPS između dva Kongresa.

- Uz ocjenu da su na najbolji način anticipirane potrebe crnogorskog društva, kroz proces daljeg ekonomskog i demokratskog razvoja. Predsjedništvo je zaključilo da su primjedbe i sugestije na kongresna dokumenta koje su pristigle tokom javne rasprave, potvrda odgovornog i zrelog promišljanja članova i simpatizera DPS Crne Gore, kao i da predstavljaju odlična usmjerenja za još bolje organizovanje partije i kreiranje ukupne politike - saopšteno je.

Dodaje se i da je Predsjedništvo stranke usvojilo Dnevni red, Poslovnik o radu VIII Kongresa i Odluku o broju, strukturi i načinu izbora organa DPS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.