PODGORICA

Glavni odbor DPS-a jednoglasno: Đukanović predsjednik, Marković zamjenik

Sa sjednice Glavnog odbora DPS-a. Savo Prelević

Avaz.ba / Vijesti.me

30.10.2019

Glavni odbor Demokratske partije socijalista na večerašnjoj sjednici je utvrdio prijedlog kandidata za predsjednika i zamjenika predsjednika partije, kao i prijedlog liste članova Glavnog odbora DPS-a. 

Kako je saopćeno iz te partije, jednoglasnom odlukom usvojen je prijedlog da kandidat za predsjednika DPS-a bude Milo Đukanović, a da njegov zamjenik bude Duško Marković.

Jednoglasno je, kako je saopćeno, utvrđen i prijedlog za članove Glavnog odbora DPS-a.

Glavni odbor DPS-a, navode, razmatrao je i donio odluke koje se tiču organizacije i daljih aktivnosti u susret predstojećem kongresu, prenose Vijesti.me.

- U tom kontekstu, usvojen je prijedlog kongresnih dokumenata, odnosno Izvještaj o radu između dva kongresa, Statut i Politički program partije. Osim usvajanja prijedloga navedenih akata, Glavni odbor usvojio je i još jedan broj dokumenata koji se tiču tehničke organizacije rada na Kongresu - navodi se u saopćenju.

Đukanović je, kako se navodi, zahvalio članovima Glavnog odbora na dosadašnjem doprinosu i podsjetio na "značajna dostignuća državne politike predvođene DPS-om u prethodne četiri godine".

- Konstatirano je da je Demokratska partija socijalista u periodu izuzetno izražene opstrukcije i pokušaja destabilazacije državne politike pokazala izuzetnu snagu i sposobnost da kao pobjednik izađe iz ovakvih dešavanja i time dodatno učvrsti stabilnost i osnovne vrijednosti države Crne Gore. Iskazano je zadovoljstvo prijedlogom Programa DPS-a i novim rješenjima Statuta i ostalim rješenjima u organizaciji partije, koji su u skladu s najboljim praksama progresivnih evropskih i svjetskih partija. Ovakva rješenja i izuzetan rad naše partije na svim nivoima garantuju da će DPS i na narednim izborima ubjedljivo pobjeđivati i da će ostati centralna politička snaga državne politike - zaključuje se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.