LONDON

Marković: Crna Gora pouzdana investicijska destinacija

Duško Marković. Agencije

Fena

13.11.2019

Predsjednik crnogorske Vlade Duško Marković izjavio je u srijedu u Londonu da je Crna Gora od obnove nezavisnosti 2006. napravila krupne iskorake u svom ukupnom društveno-ekonomskom razvoju te učvrstila poziciju ekonomski najrazvijenije zemlje zapadnog Balkana i potpuno sigurne zemlje, zasnovane prvenstveno na jedinstvenom multikonfesionalnom i multietničkom skladu. 

Crnogorski premijer kazao je to na 13. globalnoj konferenciji o državljanstvu u Londonu predstavljajući dostignuća Vlade Crne Gore te njene ekonomske i političke prioritete, naglasivši pritom da Crna Gora nema otvorenih pitanja sa susjedima te da je njena vanjska politika usklađena s vanjskom i sigurnosnom politikom EU i da je ta zemlja sasvim sigurno sljedeća članica Evropske unije.

U okviru predstavljanja stranih investicija Marković je naglasio da Crna Gora izuzetan rast bilježi nakon ulaska u NATO.

- Od trenutka našeg članstva u NATO-u bilježimo rast investicija iz zemalja članica Saveza za 64 posto - rekao je Marković i pritom spomenuo smanjenje stope nezaposlenosti u zemlji od oko osam posto te crnogorski turizam koji, kazao je, ruši rekorde kako po broju turista tako i po broju noćenja i prihoda.

Podsjetio je i na ulaganja u Sjevernu regiju i autoput te predstojeći izbor strateškog partnera za crnogorske aerodrome, objavila je Vlada Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.