CRNA GORA Potvrdio ministar unutrašnjih poslova

Stvoreni preduvjeti za povratak državljana sa stranih ratišta: Za žene i djecu specijalan pristup

Nakon provedenog krivičnog postupka, za muškarce potrebno je provoditi programe deradikalizacije, resocijalizacije i reintegracije u društvo

Srna
04.12.2019 12:00

Dragan Pejanović

Foto: Agencije

Vlada Crne Gore stvorila je preduvjete za povratak crnogorskih državljana sa stranih ratišta, potvrdio je ovo državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore Dragan Pejanović. 

On je na četvrtom sastanku Regionalne mreže nacionalnih koordinatora država Balkana u Skoplju istakao da se rješavanju tog problema pristupa s punom posvećenošću, iako je broj crnogorskih državljana na stranim ratištima neznatan. 

 - Konstatirano je da je potrebno osigurati sveobuhvatan pristup za djecu povratnike, poseban tretman za žene, dok je dok je za muškarce nakon sprovedenog krivičnog postupka, potrebno sprovoditi programe deradikalizacije, resocijalizacije i reintegracije u društvo", navodi se u saopćenju.

Pejanović je predstavio aktivnosti koje se u Crnoj Gori realiziraju na planu borbe protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije, posebno onih koji vode ka terorizmu i istakao je da postoji niz inicijativa koje daju rezultate.

- Crna Gora jedina je država u regionu koja ima Nacionalnu platformu za borbu protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije koji vode ka terorizmu, a ova mreža u kontinuitetu se širi - rekao je Pejanović.

Komentari

NA VRH