CRNA GORA

More poplavilo ulice u Tivtu, kasne popodnevni letovi

Na snazi crveni meteoalarm, a očekuje se još padavina

Srna

22.12.2019

Nevrijeme u Tivtu. Antena M

Nekoliko saobraćajnica u Tivtu zatvoreno je zbog značajnog porasta nivoa mora, a zbog nevremena i većina popodnevnih letova.

Zbog vode su zatvorene saobraćajnice u tivatskim naseljima Kalimanj i Donja Lastva, gdje je voda poplavila Kalimanjsku ulicu, Ribarski put i šetalište Filipa Miloševića, saopćio je Općinski tim za vanredne situacije.

Saobraćaj u ovim ulicama će do daljnjeg biti obustavljen, ističu iz Tima.

Spasioci, uz asistenciju drugih nadležnih službi i preduzeća, obilaze lokacije kojima prijeti ugrožavanje od porasta nivoa mora.

Ugrožen je i veliki broj plovila u lučici Kalimanj, zbog čega je upućen apel vlasnicima da hitno započnu ispumpavanje vode.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić rekao je da su, ako bude bilo potrebe, pripremljene vreće s pijeskom za priobalni dio ukoliko plimni val bude značajnije rastao.

Kotorski kružni tok Radovići-Luštica prohodan je za saobraćaj i pod mjerama je nadzora.

Nacionalni avioprijevoznik "Montenegro airlines" saopćio je da većina letova kasni, posebno ka destinacijama jugoistočne Evrope.

- Imajući u vidu trenutnu najavu nepovoljnih meteo uvjeta, a poštujući stroge procedure sigurnosti, otvara se mogućnost kašnjenja letova i u naredna 24 sata - navodi se u saopćenju.

"Montenegro airlines" je saopćio da će nakon stabilizacije svi letovi biti realizirani po ustaljenom redu letenja.

Na prostoru centralne i južne Crne Gore proglašen je crveni meteoalarm, a obilne padavine očekuju se sve do poslije 22 sata večeras.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.