CRNA GORA

Uprava policije: Hvala građanima na mirnim okupljanjima

Pored velikog broja dezinformacija, lažnih vijesti, pa i otvorenih najava o incidentima, kolegij konstatirao da svi događaji protječu u najboljem redu i u skladu sa zakonom

Kolegij policije. Twitter

Avaz.ba

5.1.2020

Javna okupljanja povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica u Crnoj Gori protječu u najboljem redu i u skladu sa zakonom, saopćeno je iz crnogorske policije.

- Uprava policije je zahvalna građanima na mirnim okupljanjima kojim potvrđuju da je Crna Gora država u kojoj se mogu slobodno ispoljavati različita mišljenja - saopćeno je nakon kolegija Uprave policije.

Navedeno je da se "i pored velikog broja dezinformacija, lažnih vijesti, pa i otvorenih najava o incidentima, kolegij konstatira da svi događaji protječu u najboljem redu i u skladu sa zakonom".

- Kolegij je utvrdio Plan aktivnosti osiguranja svih javnih okupljanja na Badnji dan kako bi svi građani mogli mirno i bez ograničenja obilježiti ovaj pravoslavni praznik. Kolegij zahvaljuje svih pripadnicima Uprave policije na profesionalnom angažiranju i doprinosu stabilnosti, miru i sigurnosti građana i države Crne Gore - saopćeno je iz Uprave policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.