REGION Predsjednik Crne Gore uputio čestitku novoizabranom predsjedniku Hrvatske

Đukanović čestitao Milanoviću: Radujem se susretima i nastavku uspješne saradnje

Uvjeren sam da će "velika pobjeda" označiti početak novog prosperitetnog razdoblja

Avaz.ba
  • Milo Đukanović

    Milo Đukanović

    Foto: Avaz


Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku izabranom predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću.

- Povodom Vašeg izbora na dužnost predsjednika Republike Hrvatske, u ime građana Crne Gore i u svoje ime, upućujem Vam najiskrenije čestitke i najbolje želje za uspjeh u vršenju ove odgovorne funkcije. Uvjeren sam da će Vaša velika pobjeda označiti početak novog prosperitetnog razdoblja hrvatske države i društva, u skladu sa većinskim povjerenjem građana koje ste zadobili, i to u vremenu kad Vaša zemlja prvi put predsjedava Evropskom unijom - poručio je Đukanović.

Kako je naveo, Milanovićeva dokazana privrženost Evropi, potvrđena između ostalog i u sinoćnjem obraćanju porukom da je to, uprkos svim problemima, najljepše mjesto za život i najmirniji projekt, veliko su ohrabrenje za Crnu Goru kao lidera u pregovaračkom procesu sa EU, kao i za sve zemlje zapadnog Balkana, poticaj da nastavimo s reformama.

- Radujem se susretima s Vama i nastavku uspješne saradnje Crne Gore i Hrvatske, na dobrobit naših građana i država, kao i regiona u cjelini. Crna Gora ostaje trajno posvećena njegovanju prijateljskih i dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom. Molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja i prijateljske pozdrave - kaže se u čestitki Đukanovića.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na