PODGORICA

Đukanović: Balkan treba vratiti njegovoj evropskoj kući

Ministar vanjskih poslova Grčke potvrdio je da je integracija zapadnog Balkana u EU dugoročna politika njegove zemlje i da toj ideji ostaju posvećeni

Milo Đukanović i Nikos Dendijas. Antena M

Avaz.ba/ Antena M

29.1.2020

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas u Podgorici da je članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji cilj, a da je suština evropeizacija, naglasivši da „Balkan treba vratiti njegovoj evropskoj kući“.

Kako prenosi Antena M, crnogorski predsjednik kazao je ovo tokom posjete Nikosa Dendijasa, ministra vanjskih poslova Grčke koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.


Đukanović i Dendijas. Printscreen

Đukanović je ukazao na značaj ohrabrenja evropskih partnera, među kojima je i Grčka, da ne zatvaraju vrata evropskoj perspektivi regiona.

Istaknuo je i dobre odnose Crne Gore sa susjedima i aktivno učešće u regionalnim inicijativama, koje vidi kao poligon za stjecanje vještina i prihvatanje vrijednosti koje su obaveza budućeg članstva u okviru EU.

Ministar vanjskih poslova Grčke potvrdio je da je integracija zapadnog Balkana u EU dugoročna politika njegove zemlje i da toj ideji ostaju posvećeni, uz ocjenu da je to pravi put za ekonomski i demokratski razvoj društva.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.