BERANE

Đukanović: Plašim se da nacionalistički krugovi zloupotrebljavaju SPC

Ako želite da nam namećete svoje nacionalističke poglede, onda ih zaista ne doživljavamo kao srpsko, nego kao velikosrpsko pitanje

Milo Đukanović. Twitter

Avaz.ba

29.1.2020

Ako treba da osiguramo prava svim vjernicima, onda smo mi apsolutno najbolji mogući partneri. Ali ako želite da nam namećete svoje nacionalističke poglede, onda ih zaista ne doživljavamo kao srpsko, nego kao velikosrpsko pitanje. Jer, ako namećete srpstvo izvan granica Srbije, u ovom slučaju u Crnoj Gori, kako se onda osjećamo mi, koji smo također građani Crne Gore, pravoslavci, Crnogorci, ima nas 45 posto, poručio je predsjednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović na sjednici OO DPS-a Berane.

Đukanović je još kazao: 

- Ako vam neko pokušava nametnuti svoju prioritetnost, ako vam pokušava nametnuti status srpske države kao što to rade predstavnici, protagonisti i ideolozi velikosrpkog nacionalizma u značajnoj mjeri stavljajući u funkciju te misije SPC, onda smo u svađi, onda imamo problem, onda nismo partneri.


Kako je ocijenio, plaši se da ti nacionalistički krugovi zloupotrebljavaju SPC.

- Plašim se da ti nacionalistički krugovi zloupotrebljavaju SPC, gdje god to mogu i ovo ne pričam iza leđa Crkvi, sve ovo sam rekao velikodostojnicima SPC-a u Crnoj Gori, vrlo jasno im poručivši - ako želite vi da se bavite pravoslavljem u Crnoj Gori, u meni ćete imati partnera - poručio je Đukanović iz Berana, prenosi Antena M.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.