COVID-19 Novi slučajevi povezani su s ranije otkrivenima

U Crnoj Gori 21 zaraženi koronavirusom, objavljen popis ljudi u samoizolaciji

Neće biti kompromisa za one koji ne poštuju pravila

Avaz.ba

Stalna zasjedanja u Vladi Crne Gore

Foto: Twitter


Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je večeras pet novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je trenutno u Crnoj Gori ukupno zaražena 21 osoba, a prema navodima Instituta, svih pet novih slučajeva povezani su s ranije otkrivenima.

- U Crnoj Gori sada imamo ukupno 21 inficiranog novim koronavirusom. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 5.565 osoba - naveli su iz Instituta za javno zdravlje.

  • Stalna zasjedanja u Vladi Crne Gore

    Stalna zasjedanja u Vladi Crne Gore

    Foto: Twitter


Prvi slučaj koronavirusa u Crnoj Gori registriran je u utorak ove sedmice. 

Crnogorski premijer Duško Marković rekao je da se u pet dana od pojave koronavirusa broj zaraženih u Crnoj Gori povećao deset puta te da od sada neće biti opraštanja za nepoštovanje pravila, mjera i naredbi koje su donesene kako bi građani bili zaštićeni.

- Crna Gora nema višak ljudskih života ni višak svojih građana. Zbog toga od ovog trenutka neće biti kompromisa za one koji ne poštuju pravila, naredbe, mjere izolacije i socijalne distance - rekao je Marković.

Opis: Vlada Crne Gore

Twitter

Crnogorska vlada je sinoć objavila popis osoba koje su dobile nalog o obaveznoj samoizolaciji, što je naišlo na oštre kritike crnogorske javnosti, naručito nevladinih udružena koje su ustvrdile da je građanima narušeno Ustavom garantirano pravo na privatnost.

Obrazlažući tu odluku premijer Marković je rekao da jedan broj građana, kojima je Crna Gora pomogla u povratku iz inozemstva, pokušava izbjeći obveznu samoizolaciju i karantenu, dovodeći na taj način sve građane u opasnost. 

  • Marković: Trebamo preživjeti

    Marković: Trebamo preživjeti

    Foto: Avaz


- Razumijevajući razloge za kritiku, sasvim svjesno smo odlučili da su nam životi naših građana prioritet. I procijenili da je pravo na zdravlje i život iznad prava na bezuvjetnu zaštitu osobnih podataka. O eventualnim propustima razgovarat ćemo kada sve ovo bude iza nas. A da bismo uopće razgovarali, trebamo preživjeti, zato i nije vrijeme za pravna nijansiranja, nego za spašavanje ljudskih života - saopćio je Marković. 

On je istakao da je odnos svih političkih i drugih aktera javnog života u Crnoj Gori "odgovoran i patriotski i da jačaju podrška, donacije, stavljanje objekata na raspolaganje i iznalaženje mnogih drugih vidova pomoći i humanosti  - dodajući da je ovo tek početak borbe s koronavirusom. 

Zahvalan sam svima što smo solidarni i udruženi oko nacionalnog interesa - rekao je Marković.

Više o temi Koronavirus

NA VRH

Podijeli članak na