CRNA GORA

U neredima u Nikšiću povrijeđena 22 policajca

Kod jedne grupe privedenih, policija je pronašla nož, bodež i sjekiru u gradskom parku

Privedene desetine građana. Vijesti.me

Avaz.ba

14.5.2020

Povrijeđena su 22 službenika policije u neredima u Nikšiću, a privedeno je desetine građana. Kod jedne grupe privedenih, policija je pronašla nož, bodež i sjekiru u gradskom parku, prenose Vijesti.

Policajci su mahom zadobili lakše tjelesne povrede, zbog čega su zatražili ljekarsku pomoć u tamošnjoj bolnici i Domu zdravlja.

Više stotina građana okupilo se ispred Centra bezbjednosti Nikšić tražeći da se oslobode episkop budimljansko nikšićki Joanikije i osmorica sveštenika, da bi zatim krenuli u protestnu šetnju Ulicom Vuka Karadžića do skvera. Pokušali su blokirati kružni tok, nakon čega je došlo do sukoba sa policijom. Građani su policiju gađali kamenicama i skandirali “ustaše”, dok je policija upotrijebila suzavce i šok bombe, uspjela da građane razbije na manje grupe, ali i da privede veći broj njih.

Pronađeni predmeti. Uprava policije

U Crnoj Gori je i dalje na snazi zabrana javnih okupljanja, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Uprava policije je saopćila da se okupljena masa, koja je kršila veliki broj mjera i naredbi Ministarstva zdravlja, kretala dijelom kolovozne trake i trotoara i tako onemogućavala normalno odvijanje saobraćaja, a građani nisu postupali po upozorenjima i naređenjima policije da oslobode kolovoz.

- Masa, koju je po procjeni policije činilo oko 400 građana, je došla na kružni tok i blokirala saobraćaj. Policijski službenici su izdali više upozorenja i naređenja o koje se masa oglušila i odbila da se raziđe. Nakon toga oni su kamenicama zasuli službenike Uprave policije. Povrijeđeno je više službenika policije kojima se trenutno ukazuje ljekarska pomoć a u incidentima su oštećena i službena vozila i oprema - saopćila je UP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.