CRNA GORA

Pogledajte fotografije povrijeđenih policajaca u Nikšiću

Kontrolom jedne grupe građana u gradskom parku pronađena je sjekira i nož – bodež dužine sječiva oko 15 centimetara

Avaz.ba

14.5.2020

Fotografije povrijeđenih policajaca. Policija

Nakon što je više građana sinoć napalo policiju u Nikšiću, kada su ih zasuli kamenicama i drugim predmetima, više službenika je zadobilo povrede i njima je ukazana ljekarska pomoć. 

- Sinoć su se građani, suprotno naredbama Ministarstva zdravlja donijetih u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, okupili ispred zgrade Centra bezbjednosti Nikšić kada su na grub način vrijeđali službenike Uprave policije pogrdnim nazivima i psovkama - navodi se u saopštenju.

Okupljena masa koja je kršila veliki broj mjera i naredbi Ministarstva zdravlja, se kretala cestom i tako onemogućila normalno odvijanje saobraćaja, a građani nisu postupali po upozorenjima i naređenjima policije da se sklone.

- Masa, koju je po procjeni policije činilo oko 400 građana, je došla na kružni tok i blokirala saobraćaj. Policijski službenici su izdali više upozorenja i naređenja o koje se masa oglušila i odbila da se raziđe. Nakon toga oni su kamenicama zasuli službenike Uprave policije - saopćeno je iz policije. 

U incidentima su oštećena i službena vozila i oprema.

Policijski službenici su, dodaju, upotrijebili sredstva prinude – ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, a masa građana je i tada odbijala se raziđe te počela i fizički da nasrće na policiju i dodatno da baca kamenice i druge predmete u pravcu službenika i službenih vozila.

- Aktivnostima službenika masa je razbijena na više grupa koje su razbježale u više pravaca. Tom prilikom slobode je lišeno više osoba koje će biti procesuirane u skladu sa zakonom - navodi se.

Kontrolom jedne grupe građana u gradskom parku pronađena je sjekira i nož – bodež dužine sječiva oko 15 centimetara.

Osim toga, u ulici Ivana Milutinovića grupa lica je prevrtala kontenjere po ulicama i kolovozima i tako pričinila materijalnu štetu gradskom mobilijaru.

- U toku su dalje aktivnosti policije, a javnost će o svemu biti blagovremeno obavještena - zaključili su u saopštenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.