NAKON SJAJNIH REZULTATA

Đukanović: Uspješno završena borba za najsvetije vrijednosti - ljudske živote

Sada moramo biti isto tako odgovorni i odlučni u saniranju socijalnih i ekonomskih posljedica pandemije

Piše: Avaz.ba

24.5.2020

Na Twitter profilu predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića objavljena je poruka ohrabrenja, nakon što je saopćeno da Crna Gora više nema oboljelih od koronavirusa, poslije 68 dana od prvog zabilježenog slučaja. 

- Crna Gora se uspješno izborila sa koronavirusom. Nema više oboljelih! Uspješno je završena ova faza velike borbe za najsvetije vrijednosti - za ljudske živote - piše u objavi.

Đukanović: Sve ovo je razlog za zadovoljstvo. Arhiv

Državni organi i crnogorsko društvo u cjelini pokazali su, navodi, zavidan nivo odgovornosti u suočavanju sa ovim novim izazovom, a zdravstveni sistem organizovanost, posvećenost i kompetentnost.

Sve državne institucije, počevši od Vlade Crne Gore, Policije, Vojske Crne Gore, pa do lokalnih uprava, inspekcijskih i komunalnih službi, iskazali su veoma ozbiljan napredak u pogledu funkcionalnosti, kao i izuzetnu požrtvovanost, hrabrost i odgovornost. Nezamjenjivi volonteri, na čelu sa CKCG, i izdašni donatori, mnogobrojni domaći, a važno je naglasiti i veoma renomirani inostrani prijatelji i investitori. Sve ovo je razlog za zadovoljstvo i iskrenu i duboku zahvalnost. Sada moramo biti isto tako odgovorni i odlučni u saniranju socijalnih i ekonomskih posljedica pandemije - kazao je Đukanović. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.