STAVOVI Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni predstavnik za zapadni Balkan

Palmer: Crna Gora ima pravo da uspostavi parametre za to ko može da uđe u zemlju

Ima prostora za razgovor, koji treba da bude otvoren, transparentan, rekao Palmer

Avaz.ba
27.05.2020 23:57

Palemr: Srbija i Crna Gora će vječno biti susjedi

Foto: Agencije

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni predstavnik za zapadni Balkan Metju Palmer (Matthew Palmer) u intervjuu za Glas Amerike rekao je da Crna Gora ima pravo da uspostavi parametre za to ko može da uđe u zemlju te da postoji epidemiološka komponenta u procesu donošenja te odluke.

- Najvažnija poruka je da dvije zemlje treba da razgovaraju, vlade treba da komuniciraju i treba da postoje otvoreni kanali komunikacije. Crna Gora svakako ima pravo da uspostavi parametre za to ko može da uđe u zemlju i postoji epidemiološka komponenta u procesu donošenja te odluke.

Treba i da pažljivo razmotre kako bi to moglo da utiče na odnose sa važnim susjedom, kako će uticati na ljetnju turističku sezonu s obzirom na važnu ulogu srpskih turista u crnogorskoj ekonomiji. Znači, ima prostora za razgovor, koji treba da bude otvoren, transparentan, da se vodi mirno i koji identifikuje put naprijed, koji je u korist svih. Srbija i Crna Gora će vječno biti susjedi i treba da nađu način da rješavaju ta pitanja u partnerskom odnosu - kazao je Palmer.

Komentari

NA VRH