HUMANITARNA POMOĆ

U Crnu Goru stigla medicinska oprema iz Dubaija, koja je greškom najavljena za BiH

Radi o pomoći Crnoj Gori koja je stigla na Međunarodni aerodrom u Sarajevu, a na koju je, tragikomičnom greškom ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković pozvala novinare na prijem misleći da se radi o pomoći narodu BiH

Stiglo više od 21 tone zaštitne medicinske opreme. Ilustracija

Piše: A. Č. / Avaz.ba

7.6.2020

U Crnu Goru je stiglo više od 21 tone humanitarne pomoći u vidu zaštitne medicinske opreme iz Dubaija.

Radi o humanitarnoj pomoći Crnoj Gori koja je stigla na Međunarodni aerodrom u Sarajevu, a na koju je, tragikomičnom greškom ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković pozvala novinare na prijem misleći da se radi o pomoći narodu BiH. 

Dan prije toga se zahvalila supruzi šeika Mohameda bin Rašida Al Maktuma Hind bint Maktum bin Džuma Al Maktum.

Ovaj diplomatski skandan kada je ministarstvo vanjskih  poslova BiH, s ministricom Biserom Turković na čelu, zaslužno je za pravu sapunicu satima je zabavljao javnost i medije u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Vlade Duško Marković saopćio je da je riječ o donaciji šeika Mohameda bin Rašida Al Maktuma, vladara Dubaija i njegove supruge, šeike Hind bint Maktum bin Džuma Al Maktum, prve dame Dubaija i njihove porodice i prijatelja.

- Nj.E. Mohamed Al Šaibani, izvršni direktor ICD-a i predsjednik Upravnog borda tivatskog Porto Montenegra i biznismen Petros Statis koordinisali su otpremanje opreme poslate iz Dubaija. Ovom izuzetno vrijednom donacijom vrijednom dva miliona dolara, zdravstveni sistem Crne Gore obezbijeđen je neophodnom zaštitnom opremom na duži vremenski period - saopćio je Marković.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.