CRNA GORA

Budvanski funkcioneri pušteni iz pritvora

Ispred zgrade policije gradske čelnike dočekalo nekoliko stotina građana

Marko Carević na slobodi. Vijesti.me

Avaz.ba

17.6.2020

Gradonačelnik Budve Marko Carević, predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović i ostali gradski funkcioneri koji su jutros uhapšeni, pušteni su na slobodu. 

Crnogorska policija je, između ostalih, uhapsila Carevića i Radovića zbog odbijanja da dozvole novoj skupštinskoj većini u tom gradu da preuzme vlast. Nakon izlaska iz pritvora, Carević je kazao da su oslobođeni krivične odgovornosti. 

- Je li to ta demokratija na koju se poziva Crna Gora? Vidjeli ste jutros kako kukavice onako bestidno, rušeći i gazeći, ulaze i sprovode svoju diktaturu. Je li to ta Crna Gora? Mi se borimo za onu tradicionalnu Crnu Goru, koja počiva na ljudskoći i pošetnju - kazao je Carević.


On je iz pritvora izašao na štakama, nakon što mu je ukazana pomoć u bolnici u Risnu. On je lakše povrijeđen prilikom jutrošnje intervencije policije.

Gradske čelnike je ispred zgrade policije sačekalo nekoliko stotina građana Budve.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru su saopćili da je nakon privođenja, u Centru bezbjednosti Budva utvrđeno da je Carevićev sin Milan napao policijskog službenika. Iz tužilaštva su naveli da su policijski službenici CB Budva obavijestili dežurnog tužioca da je privedena osoba koja je ispred zgrade Općine Budva napala policijskog službenika, koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.