PREVENTIVA

Nacionalno koordinaciono tijelo: U Podgorici obavezne maske i na otvorenom i u zatvorenom

Iz Vlade Crne Gore je saopćeno da su mjere koje se odnose na glavni grad privremene i biće primjenjivane narednih sedam dana

Avaz.ba

Na otvorenim javnim mjestima dozvoljeno okupljanje do 40 osoba

Foto: Agencije


U Podgorici je korištenje zaštitnih maski obavezno i u zatvorenom i na otvorenom prostoru, uključujući i djecu stariju od sedam godina, odlučilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti. 

Iz Vlade Crne Gore je saopćeno da su mjere koje se odnose na glavni grad privremene i biće primjenjivane narednih sedam dana. 

Na otvorenim javnim mjestima u Podgorici dozvoljeno je okupljanje do 40, a u zatvorenim do 20 osoba, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra i nošenje zaštitnih maski.

Ugostitelji su obavezni da rad organizuju tako da za stolom sjede najviše dva gosta unutar objekta, odnosno četiri gosta na terasi/bašti. Obaveza je i onemogućiti samousluživanje, zadržavanje i stajanje ispred šanka.

- Između stolova udaljenost treba da je najmanje dva metra, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje - napominje se u saopćenju.

U fitnes-centrima i teretanama u Podgorici u isto vrijeme smije boraviti samo jedna osoba na deset metara kvadratnih, ali ne više od 20 osoba.

Obavezno je korišćenje zaštitnih maski zaposlenih i putnika u vozilima javnog prevoza, a Nacionalno koordinaciono tijelo je preporučilo svim vjerskim zajednicama da u cijeloj Crnoj Gori vjerski obredi budu služeni bez prisustva vjernika u bogomoljama.

Više o temi Podgorica

LOKALNA TRANSMISIJA
Znatan porast zaraženih koronavirusom u Podgorici
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na