IZBORI U CRNOJ GORI

Do 10 sati glasalo 23,05 posto birača, dvostruko više nego 2016.

Biračka mjesta otvorena su od sedam sati

Sva su biračka mjesta otvorena, osim jednog u Pljevljima. Agencije

A. Č. / Avaz.ba

30.8.2020

U Crnoj Gori danas su parlamentarni izbori, a građani glasaju i na lokalnim izborima u općinama Andrijevici, Gusinju, Budvi, Kotoru i Tivtu. Biračka mjesta otvorena su od sedam sati.

Na cijeloj teritoriji Crne Gore do 10 sati glasalo je 23,05 posto birača.

Prema podacima Centra za demokratsku tranziciju do devet sati je glasalo 14,7 posto birača. Kako je saopćeno, u poređenju sa 2016, do devet sati izašlo je dvostruko više birača nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

Sva su biračka mjesta otvorena, osim jednog u Pljevljima. Nije otvoreno biračko mjesto broj 29 zbog propagandnog materijala u blizini biračkog mjesta kazao je predsjednik DIK-a Aleksa Ivanović na pres konferenciji, piše AntenaM. 

Kako je dodao, Opštinska izborna komisija radi na rješavanju tog problema a glasanje na tom biračkom mjestu će, shodno proceduri biti produženo.

Pozvao je birače da u mirnoj atmosferi izraze političko opredjeljenje. 

Dvostreuko više birača izašlo na izbore nego 2016.. Agencije

Svako od 22 biračka mjesta u žabljačkoj opštini otvorena su u predviđenom terminu. Izborni proces teče bez problema. Pravo glasa na Žabljaku imaju 3.082 upisane osobe.

CEMI je saopćio da na biračkom mjestu broj 17, Opština Tuzi, mjesna zajednica Vranj, niko od članova odbora ne umije da startuje aparat za glasanje, ne znaju kako se koristi token i generalno nijesu umjeli da organizuju glasačko mjesto, te glasanje nije počelo na vrijeme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.