PREDSJEDNIK DPS-A

Đukanović: Borba za većinu još traje

DPS je osvojila oko 145.000 glasova odnosno 30 mandata. Takav rezultat znači da je DPS najjača partija, naglašava Đukanović

Milo Đukanović. Screenshot (RTCG)

Piše: D.H./Avaz.ba

31.8.2020

Iz izbornog štaba DPS-a oglasio se lider te stranke Milo Đukanović

DPS je osvojila oko 145.000 glasova odnosno 30 mandata. Takav rezultat znači da je DPS najjača partija u Crnoj Gori i na ovim izborima, kako u pogledu osvojenih glasova tako i u pogledu mandata. Još uvijek pristižu glasovi, ali je u ovom trenutku je jasno da zajedno sa tradicionalnim koalicionim partnerima za sada imamo 40 mandata. Borba za većinu u crnogorskom parlamentu još uvijek traje. Sačekaćemo sve rezultate i konačne rezultate DIK-a", kazao je on i dodao: 


- Ovo je prilika da zahvalim biračima za atmosferu tokom današenjeg dana koji govori o kvalitetu politike koju vodimo. Ta politika je dovela do visokog nivoa političke kulture i tolerancije, bez obzira na to što su iz domaćih i regionalnih krugova priželjkivali nemire. Koristim priliku da čestitam ukupnoj javnosti i svim učesnicima izbora na rezultatu. Mnogi politički subjekti su ostvarili rezultat koji je vrijedan poštovanja, a to je nešto što DPS uvijek pozdravlja i poštuje", kazao je Đukanović.

Mnogi su se dodaje pitali da li je DPS u stanju da prizna rezultat koji nije nešto što očekuju.

- Evo to upravo sada iskazujemo. Sačekaćemo finalno prebrojavanje glasova i da vidimo kojoj od dvije strane pripada taj presudni 41. mandat i ono što bude predstavljalo slobodnu volju građana je za DPS zakon koji ćemo bezuslovno poštovati", kazao je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.