CRNA GORA

DPS: Podržat ćemo svaku vladu koja će slijediti nacionalne interese

Izborni rezultat je neuspjeh

SRNA

DPS: Naredne sedmice detaljna analiza

Foto: Društvene mreže


Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da njen izborni rezultat predstavlja neuspjeh i da je spremna da bezuslovno podrži svaku vladu koja slijedi ključne vrijednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore.

Polazeći od okolnosti da ne možemo formirati poslaničku većinu, a time i novu vladu sa dosadašnjim koalicionim partnerima, izborni rezultat predstavlja neuspjeh, smatraju u toj partiji. 

Glavni odbor DPS-a sinoć je razmatrao je rezultate parlamentarnih izbora održanih u nedjelju, 30. augusta, te je konstatovano da svi u Crnoj Gori imaju razloga za zadovoljstvo zbog demokratske atmosfere u kojoj je protekao izborni dan.

- DPS je, kao što našoj partiji i dolikuje, pokazao zavidan nivo političke kulture svojim odnosom prema izbornim rezultatima, što se prvi put dešava u našoj zemlji, smatraju u toj partiji, gdje su ocijenili da su i dalje ubjedljivo najjača politička snaga u Crnoj Gori.

Iz DPS-a su naveli da, uprkos tome, partija i svi pojedinci koji su učestvovali u kreiranju državne politike u prethodnim decenijama mogu biti ponosni na ono što su ključne vrijednosti koje su ostvarili.

Naredne sedmice bi, kako je sinoć zaključeno, trebalo da krene detaljna analiza izbornih rezultata u svim opštinskim organizacijama.

Više o temi Crna Gora

PIŠU MEDIJI
DPS Crne Gore zakazuje vanredni kongres?

Više o:

Crna Gora DPS izbori
NA VRH

Podijeli članak na