ZA BUDUĆNOST CRNE GORE

Apel građanima da sutra ostanu kod kuće jer može doći do incidenata

Informacije dolaze iz bezbjednosnih struktura

Za budućnost Crne Gore. Luka Zeković

Avaz.ba

5.9.2020

Iz tima lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" pozvali pristalice da sutra ostanu kućama. Kazali su da dobijaju sve više informacija o tome da mnogi direktori i rukovodioci javnih uprava, državnih preduzeća, kao i onih koja su bliske odlazećoj vlasti, na razne načine primoravaju zaposlene da prisustvuju skupu u nedjelju, i da se u tu svrhu prave i određeni spiskovi .

Iz tima lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravka Krivokapića saopćili su da imaju informacije iz bezbjednosnih struktura da na sutrašnjem "Patriotskom skupu" na Trgu nezavisnosti Za budućnost Crne Gore može doći do incidenata sa tragičnim posljedicama.

Danijela Srdanović je na konferenciji za medije pozvala policiju da preventivno djeluje, jer i Uprava policije sigurno ima ta saznanja.

Pozvala je UP da sprovedu iste mjere kao nedavno kad su zatvorili putne pravce prema Podgorici radi sprječavanja zdravstvenog rizika.  Ona je pozvala pristalice koalicije "Za budućnost Crne Gore" da sutra ostanu kućama. 


Za budućnost Crne Gore. Luka Zeković

Srdanović je kazala da nema nikakve sumnje da održavanje takozvanog Patriotskog skupa, koje je planirano za nedjelju u 19 sati u Podgorici, nosi sa sobom velike zdravstvene i bezbjednosne rizike.

Istakla je da posebno žele da upozore javnost da su iz više izvora dobili krajnje zabrinjavajuće poruke o mogućim incidentima na nedjeljnom skupu:

Srdanović je istakla da strahuju od insceniranog nasilja, a čije bi žrtve mogle da budu mirni i neupućeni učesnici okupljanja.

- Izazivanje nereda i nasilja nad učesnicima skupa bi uglavnom sprovodile ubačene navijačke grupe iz okruženja, kako navode naši izvori. Stoga, smatramo da je Uprava policija u obavezi da preventivno djeluje u cilju sprečavanja nasilja i kako smo već naveli, moguće tragičnih posledica - istakla je ona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.