CRNA GORA

Krivokapić otkazao gostovanje u emisiji "Intervju"

Način na koji ste jučer obradili temu sporazuma tri koalicione liste koje su ostvarile pobjedu, učvrstio nas je u uvjerenju da se, nažalost, ništa u dosadašnjoj praksi rada vaše televizije nije promijenilo, stoji u saopćenju

Nosilac izborne liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić. CDM

Avaz.ba

10.9.2020

Nosilac izborne liste "Za budućnost Crne Gore" na nedavno održanim parlamentarnim izborima, Zdravko Krivokapić, otkazao je ranije dogovoreno učešće u emisiji "Intervju", koja je trebala biti emitirana uživo večeras na Prvom programu Televizije Crne Gore.

U emsijii "Intervju" sinoć je to pravo iskoristio lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić, a učešće je ponuđeno i nosiocima ostalih lista na izborima 30. avgusta, piše "CDM". 

- Obavještavamo vas da večeras profesor Zdravko Кrivokapić neće iskoristiti priliku da gostuje na TVCG. S obzirom na to da smo se tokom predizborne kampanje držali principa da ne učestvujemo u emisijama RTCG i za to dali jasne razloge koji su poznati, kako vama tako i javnosti - saopćio je tim Zdravka Krivokapića.

Smatrali su, kako su kazali, da će uslijed demokratskih promjena javni servis “korigovati veoma jednostranu politiku izvještavanja i komentarisanja političkih događanja”. 

- Međutim, način na koji ste jučer obradili temu sporazuma tri koalicione liste koje su ostvarile pobjedu na prethodno održanim izborima, učvrstio nas je u uvjerenju da se, nažalost, ništa u dosadašnjoj praksi rada vaše televizije nije promijenilo. Čekajući neke bolje okolnosti i uravnoteženiji odnos od strane uredništva RTCG-a srdačno Vas pozdravljamo - stoji u obavještenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.