REAKCIJA MINISTRA KULTURE

Bogdanović: Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori nastavlja sa provokacijama

Mitropolit Amfilohije SPC u Crnoj Gori Amfilohija najavio gradnju Crkve Svete Trojice pored Biljarde na Cetinju

Bogdanović: Ne uzburkivati strasti. CdM

Avaz.ba

11.9.2020

Povodom najave mitropolita SPC u Crnoj Gori Amfilohija o gradnji Crkve Svete Trojice pored Biljarde na Cetinju, ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović za "CdM" ocijenio je da, duboko gazeći stazama politike i nacionalizma, Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori nastavlja sa provokacijama.

Ovog puta provokacija je, prije svih, nimalo slučajno upućena Cetinjanima, najavom da će u historijskom jezgru grada početi gradnja objekta SPC, u kojem će, uz ostalo, biti pohranjene i relikvije koje toj vjerskoj zajednici uopće i ne pripadaju. Da li se u ovoj manipulaciji skriva poruka da će Srpska pravoslavna crkva ubuduće se baviti urbanističkim pitanjima i da gazduje državnom imovinom, apsolutno me ne interesuje - istakao je Bogdanović. 

No, kako naglašava, dobro znajući, baš kao i Amfilohije, kakve bi ta ideja reakcije mogla izazvati kod građana Cetinja – “dužan sam da upozorim i njega i njegove partnere da ne uzburkavaju strasti u gradu koji je simbol i Crne Gore i njenog identiteta.” 

Danas kao ministar, a i danas i sutra kao Cetinjanin i Crnogorac, jasno poručujem da mi to nećemo dozvoliti - kategoričan je ministar Bogdanović, piše "CdM".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.