LIDER OPOZICIJE

Zdravko Krivokapić u društvu četničkih vojvoda ispod slike Radovana Karadžića

Takođe se vidi da je među prisutnima i aktuelni ambasador Srbije Vladimir Božović, a na zidu visi slika Radovana Karadžića i to baš iznad Krivokapićeve glave

Zdravko Krivokapić u društvu četnika. Screenshot

D. H. / Avaz.ba

20.9.2020

Lider koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić po svaku cijenu želi da izgradi imidž evropskog političara kome je stalo prije svega do države Crne Gore i njenih interesa, te trenutno važi za najozbiljnijeg kandidata za budućeg premijera Crne Gore.

Međutim, svako malo na društvenim mrežama pojavi se poneki relikt prošlosti koji govori o ideološkom opredjeljenju Krivokapića.

Na You Tubu postavljen je snimak na kom se vidi slavlje upriličeno za srpskog nacionalistu, atentatora i teroristu Nikolu Kavaju koji je 2009. bio gost u kući četničkog vojvode Milete Pavičevića u podgoričkom naselju Drač.

Na videu se Krivokapić prvi put jasno vidi nakon 3:40 minuta. Na snimku se takođe vidi da se okupljeni fino zabavljaju uz himnu Srbije “Bože pravde”, gusle, četničke pjesme, besjede o “neprijateljima šiptarima” i neizostavnu četničku koreografiju po kojoj je stan Milete Pavićevića poznat.

Takođe se vidi da je među prisutnima i aktuelni ambasador Srbije Vladimir Božović, a na zidu visi slika Radovana Karadžića i to baš iznad Krivokapićeve glave.

Prije samo nekoliko dana Krivokapić je kazao da je “Crnogorac 100 posto” i da je okrenut evropskim integracijama, što je krajnje čudno ako se uzmu u obzir okolnosti sa priloženog snimka.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.