CRNA GORA

Danas konstitutivna sjednica Skupštine

Prema zvaničnim rezultatima izbora, koalicija "Odlučno. DPS - Milo Đukanović" osvojila je 30 mandata, koalicija "Za budućnost Crne Gore" 27, koalicija "Mir je naša nacija" deset, a platforma "Crno na bijelo", četiri

A. Č. / Avaz.ba

Sjednica bi trebala početi u 12 sati

Foto: AntenaM


Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Crne Gore, na kojoj bi trebalo da bude izabran njen predsjednik, bit će održana danas.  Sjednica bi trebala početi u 12 sati. 

Dnevnim redom je predviđeno utvrđivanje broja potpredsjednika i izbor potpredsjednika parlamenta. Poslanici bi trebalo da izaberu predsjednika i članove Administrativnog odbora crnogorskog parlamenta. 

Sjednicu novog saziva parlamenta je sazvao predsjednik prethodnog sastava Skupštine Ivan Brajović, a kojom će predsjedavati najstariji poslanik Miodrag Lekić, a pomagaće mu najmlađi Maksim Vučinić. 

Na zasijedanju bit će prezentovan Izvještaj Državne izborne komisije o rezultatima parlamentarnih izbora koji su održani 30. avgusta, piše AntenaM.

Prema zvaničnim rezultatima izbora, koalicija "Odlučno. DPS - Milo Đukanović" osvojila je 30 mandata, koalicija "Za budućnost Crne Gore" 27, koalicija "Mir je naša nacija" deset, a platforma "Crno na bijelo", četiri.

Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate imaće po tri poslanika, a Socijaldemokratska partija dva. Po jednog predstavnika imaće Albanska lista "Nik Đeljošaj- Genci Nimanbegu" i koalicija "Jedonoglasno". 

Biračko pravo je imalo 540.026 osoba, a glasalo je 413.894 građana, piše AntenaM.

Više o:

Crna Goa Skupština
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na