PREDLOŽEN ZA MANDATARA

Krivokapić: Nećemo dijeliti građane

Ako neko misli da je sloboda malo što smo dobili, ja smatram da većeg dobitka nema. Ovo je pobjeda cjelokupne Crne Gore, kazao je on

Zdravko Krivokapić. Arhiv

D. H. / Avaz.ba

23.9.2020

Zdravko Krivokapić, lider koalicije "Za budućnost Crne Gore", je rekao da je formiranje nove vlade proces koji traje i da je današnji iskorak jedno svedočanstvo da se "nakon jučerašnjeg dana kada je bilo jedino jasno da dogovora nema da se sve može uraditi".


- Važno je da nova vlada bude vlada povjerenja, nećemo dijeliti građane, naglasio je u obraćanju novinarima i dodao da među tri pobjedničke liste postoje razlike u mišljenjima ali da je to prirodno i predstavlja bogatstvo.

Krivokapić je podigao čašu u znak zahvalnosti crnogorskom narodu, koji je, prema njegovim riječima, pobijedio na izborima.

- Ako neko misli da je sloboda malo što smo dobili, ja smatram da većeg dobitka nema. Ovo je pobjeda cjelokupne Crne Gore, kazao je on.

On je kazao da se na izborima 30. avgusta u Crnoj Gori prvi put desila demokratska promjena vlasti, te da ne želi "da niko bude poražen."

- Prvi princip će biti - uredimo državu, naveo je i naglasio da se neće svetiti.



​Obaveza nove vlasti je da Crna Gora liči na Luksemburg, gdje je nulta tolerancija na korupciju, poručio je on.

- Ja sam toliko radostan danas da se trudim da ne pustim suzu, kazao je Krivokapić.

- U politici sam naučio da je pravilo da nema pravila. To je nešto najgore što se može desiti demokratskom procesu i zato moramo graditi pravila", naveo je on i naglasio da je "bitan interes naroda".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.