MVP SRBIJE

Dačić: Želimo dobre odnose sa CG, nismo se miješali u izborni proces

On je gostujući na TV Prva rekao da Srbija želi dobre odnose sa Crnom Gorom i ponovio da se nije miješala u njen izborni proces

Ivica Dačić. Arhiv

Avaz.ba

25.9.2020

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da Srbiju ne zanima ko je na vlasti u Crnoj Gori već isključivo položaj srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve, koji je sada loš, prenosi Antena M. 

On je gostujući na TV Prva rekao da Srbija želi dobre odnose sa Crnom Gorom i ponovio da se nije miješala u njen izborni proces.

- Srbija nije navijala ko će da pobijedi, ili poručivala nekome za koga da glasa kao što je to radio Rama, kao što je to radio Haradinaj i Muslimani iz Bosne iz Hercegovine. Ali zašto to ne smeta Milu Đukanoviću? Zašto DPS ne kaže Rami `pa nemoj da se miješaš u naše unutrašnje poslove, pa nije ti Crna Gora albanska prćija, velikoalbanska. Gdje su principi časne crnogorske DPS, rekao je Dačić. 

On je ilustrujući, kako je rekao, loš položaj srpskog naroda u Crnoj Gori, naveo da se 29 posto građana izjasnilo kao Srbi, a da u kabinetu crnogorskog predsjednika nema nijednog zaposlenog Srbina. U Ministarstvu vanjskih poslova je od 50 il 60 zaposlenih samo jedan Srbin.

- Volio bih da upoznam tog jednog koji je imao hrabrosti da se izjasni kao Srbin. Za razliku od njih, kad srpska delegacija krene u posjetu Crnoj Gori u njoj je više od polovina Crnogoraca. To nije slučaj samo u Ministarstvu spoljnih poslova, i meni to ne smeta, naveo je Dačić.

- Želimo dobre odnose sa Crnom Gorom. To je naš bratski narod i država. Da li ćemo da budemo u jednoj ili dvije države, samo da ne budemo u tri, rekao je on.

Upitan koja bi to treća država mogla da bude, Dačić kaže da je Crna Gora priznanjem Kosova već priznala "da smo u tri" države i da to još može da se dijeli "na šta god hoćete, ako se ide logikom separatizma".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.