ČESTITALA BEČIĆU

Rajnke: SAD će podržavati Crnu Goru na euroatlantskom putu

Radujem se ovom novom poglavlju naših odnosa i nastavku odlične saradnje koju smo ostvarili u protekle dvije godine, navela je Rajzing Rajnke

Rajzing Rajnke: Sprovesti neophodne reforme. Agencije

Avaz.ba / Antena M

1.10.2020

Sjedinjene Američke Države nastavit će da podržavaju Crnu Goru na euroatlantskom putu, kao prijatelj, partner i NATO saveznica, kazala je ambasadorica te zemlje Džudi Rajzing Rajnke (Judy Rising Reinke).

Ona je čestitala predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću izbor na tu funkciju.

- Radujem se ovom novom poglavlju naših odnosa i nastavku odlične saradnje koju smo ostvarili u protekle dvije godine - navela je Rajzing Rajnke u čestitci.

Ona je kazala da joj je zadovoljstvo što zna da je Bečić lično posvećen osiguravanju da Crna Gora ostane na euroatlantskom putu.


- I da ćete se postarati da Crna Gora sprovede neophodne reforme kako bi ubrzala članstvo u Evropskoj uniji. SAD će nastaviti da podržavaju Crnu Goru na tom putu, kao prijatelj, partner i NATO saveznica - kazala je Rajzing Rajnke, i poželjela Bečiću uspjeh na funkciji predsjednika Skupštine.


Bečić je u odgovoru zahvalio Rajzing Rajnke na ličnom doprinosu Crnoj Gori u procesu demokratske emancipacije društva.


- I na razumijevanju političkog i sveukupnog procesa u državi koja je, uprkos svim izazovima, pokazala visoku posvećenost i viziju koja Crnu Goru vodi ka očuvanju mira i multietničkog sklada, koji predstavljaju temelj za prosperitet svih njenih građana i društva u cjelini - naveo je Bečić.


On je naglasio da Crna Gora odgovornim vođenjem politike i posvećenošću reformskim procesima odlučno vodi državu ka ispunjenju njenih strateških ciljeva.


- I da je kao pouzdan partner u okviru NATO saveza naša država privržena promociji zajedničkih demokratskih vrijednosti - rekao je Bečić.


On je kazao da se nada da će SAD u narednom periodu i dalje podržavati Crnu Goru i cijeniti njena dostignuća.


- Ujedno Vas uvjeravam da ćemo raditi na daljem unapređenju vladavine prava i jačanju ekonomskog rasta, na snaženju institucionalnog i zakonskog okvira sa ciljem spremnog ulaska u završnu fazu evropske integracije - naveo je Bečić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.