ŠOKANTAN SLUČAJ

Zastrašivali ih crnom magijom pa im uzeli više od pola miliona eura

Oštećene su novac uglavnom pozajmljivale od rodbine

G. M.

Tvrdili da će im umrijeti članovi porodice

Foto: Ilustracija


Plavljani Heika (24), Adnan (46) i Semira H. (46) tri godine zastrašivali su dvije osobe da će im članovi porodice umrijeti, ako papreno ne plate “skidanje” navodno bačenih čini.

Od 2017. godine donedavno, kada su procesuirani, uspjeli su da na taj način uzmu oko pola miliona eura, koje su oštećene uglavnom pozajmljivale od rodbine.

Iz Uprave policije Crne Gore podgoričkim “Vijestima” je nezvanično rečeno da su osumnjičeni oštećene godinama ubjeđivali da im je na porodicu “bačena” crna magija i da mogu, uz pomoć “nekog čovjeka iz Novog Pazara” da im pomognu da skinu crnu magiju.

- Zastrašivali su ih, govorili da im ovaj iz Novog Pazara predviđa smrt članova njihove porodice, za šta su one davale novac i pozajmljivale od rodbine da plate - kazao je sagovornik iz policije.

Iz te institucije prije dva dana zvanično je saopćeno da su H. S., A. H. i S. H. osumnjičeni da su, kao suizvršioci, prevarili dvije osobe za oko pola miliona eura, nudeći im usluge skidanja “crne magije”.

Pojasnili su da su protiv njih podnijeli krivičnu prijavu zbog krivičnog djela prevara.

Sumnjiče ih da su od 2017. do 2020. godine u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica doveli i održavali u zabludu dvije oštećene osobe.

Naveli su jednu od oštećenih da plati novčani iznos od 57.000 američkih dolara i drugu između 430.000 i 500.000 eura, za navodne usluge skidanja „crne magije“.

Više o temi Novi Pazar

Više o:

Novi Pazar Euri
NA VRH

Podijeli članak na