PREDSJEDNIK CRNE GORE

Đukanović: Od Štajnmajera čuli riječi priznanja za dosadašnji rad, ali i šta su očekivanja od nove vlasti

Mislim da je razgovor na najvišim političkim adresama u Berlinu od izuzetnog značaja za Crnu Goru, rekao Đukanović

Đukanović: Unutrašnje političke teme su bile dominantne. Antena M

A. J. / Antena M

7.10.2020

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nakon završene radne posjete Njemačkoj kazao je da je dijalog sa tom zemljom značajan za svaku zemlju u svijetu i posebno u ovom trenutku.

- Mislim da je razgovor na najvišim političkim adresama u Berlinu od izuzetnog značaja za Crnu Goru - kaže Đukanović.


Đukanović se u Njemačkoj sastao sa predsjednikom Njemačke Frankom Valterom Štajnmajerom (Frank-Walter Steinmeier), predsjednikom Bundestaga Volfgangom Šojbleom (Wolfgang Schaeuble) i ministrom vanjskih poslova Hajkom Masom (Heiko Maas) i sa dvije značajne grupe poslanika u Bundestagu.


- U svim tim razgovorima čuli smo riječi priznanja za ono što je CG do sada uradila na planu demokratskog razvoja. Takođe na planu usvajanja evropskih standarda i napredak ka članstvu u EU - kaže Đukanović.


Dodaje da unutrašnje političke teme su bile dominantne, i pokazano je veliko interesovanje za post-izborni politički proces u CG, kao i za regionalnu stabilnost.


- Želim da posebno istaknem razgovor sa predsjednikom Štajnmajerom. To je bio razgovor prepun priznanja za ulogu koju je CG igrala i igra na Zapdnom Blaknanu, promotera evropskih vrijednosti u našem regionu. Takođe riječi priznanja za postupanje i dosadašnje i nove vlasti u periodu nakon izbora, za to što je dosadašnja vlast priznala rezultate izbora i najavila svoje aktivno učešće u parlamentu ali isto tako riječi očekivanja od nove vlasti da će nakon izjava koje su dali svojim djelima potvrditi da žele da nastave nešto što je CG do sada ostvarila - kazao je Đukanović.


Pogledajte njegovu kompletnu izjavu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.