CRNA GORA

Zdravko Krivokapić: Ja nisam bunar želja

On je najavio i da ima "čvrsto rješenje" kada je u pitanju pozicija ministra finansija ali nije želio da otkrije o kome je riječ

Krivokapić: Zakone prepustiti stručnjacima. Arhiv

G. M.

10.10.2020

Mandatar za sastav crnogorske Vlade Zdravko Krivokapić rekao je da je njegov lični stav da u donošenju Zakona o slobodi vjeroispovijesti nije bilo dobre namjere, pa da zato u cjelosti nije dobar.

- Ali to ne znači da se ne može popraviti na način kako je predlagala URA i možda neko iz savjeta za pravna pitanja Mitropolije - rekao je Krivokapić večeras na TV Vijesti, a upitan da li je neophodna promjena zakona u cjelini, dodao da treba dopustiti struci da nađe najbolje rješenje.

Krivokapić je rekao i da smatra da Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) treba da bude depolitizirana, sa profesionalcima, a ne u interesu bilo koje partije ili jednog čovjeka.

On je najavio i da ima "čvrsto rješenje" kada je u pitanju pozicija ministra finansija ali nije želio da otkrije o kome je riječ.

Krivokapić je kazao da je napravljen dinamičan plan kada je u pitanju formiranje vlade, sa kojim su svi upoznati, i da će svaka tri dana imati neku novinu koja bi trebalo da donese rezultate.

On je istakao da će tri koalicije voditi sedam krugova pregovora, i da će u drugom krugu biti precizno definisani principi i kriteriji.

- Ja nisam bunar želja - rekao je Krivokapić, istakavši da predloženi kandidati moraju prevashodno biti odraz dogovora i da budu kompetentni i dokazani u svom polju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.