PODGORICA

Bečić-Veber: Berlin će pomoći da Crna Gora što prije postane dio evropske zajednice

Ovom prilikom, ambasador Veber prenio je čestitke predsjednika Bundestaga novoizabranom predsjedniku

Na sastanku istaknuta dobra saradnja. Skupština Crne Gore

G. M.

14.10.2020

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, Robertom Veberom.

Ističući da je Njemačka dokazani prijatelj Crne Gore, predsjednik Bečić zahvalio je ambasadoru na kontinuiranoj posvećenosti bilateralnim odnosima i podršci evropskim integracijama Crne Gore, prenosi Antena M.

On je, kako se navodi, izrazio očekivanje da će tokom tekućeg njemačkog predsjedavanja Savjetu Evropske unije, biti nastavljena dobra saradnja sa zemljama Zapadnog Balkana.

U tom kontekstu, predsjednik Bečić osvrnuo se na nedavne poruke Evropske komisije u godišnjem izvještaju o Crnoj Gori i istakao zadovoljstvo činjenicom da politika proširenja ostaje visoko na listi prioriteta Evropske unije.

Ambasador Veber je ukazao da Njemačka prepoznaje snažnu političku volju Crne Gore za pridruženjem Evropskoj uniji i naglasio da će zvanični Berlin pružiti neophodnu pomoć da naša zemlja što prije postane dio evropske zajednice.

Ovom prilikom, ambasador Veber prenio je čestitke predsjednika Bundestaga novoizabranom predsjedniku.

Izraženo je obostrano interesovanje za nastavak i intenziviranje parlamentarne saradnje na nivou skupštinskih radnih tijela i grupa prijateljstva.

- Predsjednik Bečić upoznao je ambasadora sa prioritetima novog saziva Skupštine i istakao da će raditi na jačanju zakonodavne, nadzorne i kontrolne uloge, kao i reformi pravosuđa i sveobuhvatnoj reformi izbornog zakonodavstva - saopćeno je iz Skupštine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.