CRNA GORA

Abazović: Nova vlada će imati Bošnjake i Albance

Rekao je da je odluka Bošnjačke stranke o neulasku u novu vladu za njega očekivana

Abazović: Ostaje ispružena ruka. Arhiv

G. M.

19.10.2020

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da je zadovoljan dinamikom pregovora o formiranju nove crnogorske vlade i očekuje da će biti formirana do 8. novembra.

Abazović je rekao da je odluka Bošnjačke stranke o neulasku u novu vladu za njega očekivana, ali da poštuje drugačije mišljenje članova Glavnog odbora BS-a „da na iskren poziv odgovore negativno“.

On je podgoričkim ''Vijestima'' rekao da je odluka legitimna i da i dalje postoji mogućnost za saradnju, prenosi Tanjug.

- Nova vlada će imati Bošnjake i Albance. Niko ne polaže tapiju da predstavlja određene narode. Ostaje ispružena ruka svim manjinskim partijama - naglasio je on.

Abazović je, komentarišući izjavu Zdravka Krivokapića, mandatara za sastav nove vlade kada je citirajući kralja Nikolu istakao da je Crna Gora srpska država i snimak na kome Krivokapić ljubi srpsku zastavu, kazao da proces kreiranja građanske države neće biti toliko brz.

- Ovo je momenat u kome mi treba da krenemo naprijed, naravno da se ne mogu složiti sa svim potezima i sa svim izjava koje su se čule sa svih strana... Mislim da je izjava istorijski citat teksta. Naša sudbina je EU i treba izbjegavati sve moguće situacije koje bi mogle da uruše karakter Crne Gore, jer treba da je pomirimo - istakao je Abazović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.