NAKON KONSULTACIJA

Albanska koalicija odbila Krivokapićev poziv: Ne možemo u Vladu sa onima koji žele (veliko)srpsku Crni Goru

Nakon konsultacija unutar koalicije zaključili su da bi to, kako su naveli, bilo gubljenje vremena

A. Č. / AntenaM

Fatmir Đeka: Potpisnik odluke

Foto: AntenaM


Albanska koalicija "Jednoglasno" odbila je poziv mandatara Zdravka Krivokapića za razgovor o ulasku u novu Vladu. Nakon konsultacija unutar koalicije zaključili su da bi to, kako su naveli, bilo gubljenje vremena. 

- Jer, mi ne možemo biti dio vlade Crne Gore koju dominantno čine one stranke i politike koje ne žele ravnopravnost Albanaca u ovoj državi i sa kojima se programski i strateški dijametralno razlikujemo - naveli su, između ostalog, u odgovoru Krivokapiću.

Kao glavne razlike navode da te stranke nisu između ostalog, glasale da Tuzi budu samostalna opština, nisu glasale za Zakon o upotrebi nacionalnih simbola, državu Kosovo nazivaju lažnom, ne žele građansku već (veliko)srpsku Crnu Goru, a njihovi čelnici u 21. vijeku sanjaju o zauzimanju Skadra i Dubrovnika, Peći i Prizrena, a članstvo u NATO nazivaju greškom. 

Kako su dodali u odgovoru Krivokapiću, osim svega toga, oni koji će biti u novoj Vldi, podržavaju pokušaje prisvajanja zajedničkih svetinja, kojim SPC udara u temelje multietničke i multikonfesionalne realnosti u Crnoj Gori.

  • Faksimil odgovora Krivokapiću

    Faksimil odgovora Krivokapiću

    Foto: AntenaM


Podsjetimo, juče je Glavni odbor Bošnjačke stranke odlučio da BS ne ulazi u novu vladu i ne prihvati poziv mandatara Zdravka Krivokapića, piše AntenaM.

Više o temi Crna Gora

561 TESTIRANIH UZORAKA
U Crnoj Gori 145 novozaraženih, četiri osobe preminule
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na