CRNA GORA

Mandić i Knežević pisali Krivokapiću: Prvo raspodjela resora, pa imena

U pismu, prema saznanjima "Pobjede", Mandić i Knežević navode da je takav pristup jedino demokratski i ispravan

G. M.

Knežević i Mandić se pobunili

Foto: Arhiv


Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević uputili su krajem prošle sedmice pismo mandataru Zdravku Krivokapiću u kojem su ga obavijestili da će Demokratski front predložiti imena kandidata za vladu nakon što se izvrši raspodjela mandata na osnovu snage poslaničkih klubova u Skupšini, piše "Pobjeda".

U pismu, prema saznanjima "Pobjede", Mandić i Knežević navode da je takav pristup jedino demokratski i ispravan.

Izvor "Pobjede" blizak vrhu DF-a saopćio je da je pismo upućeno, između ostalog, i da bi se spriječilo masovno „samokandidovanje“ određenih ličnosti po raznim medijima, ali i zbog dva koncepta formiranja vlade koji se trenutno potenciraju, što je uslovilo da nema značajnijih pomaka kada je u pitanju formiranje vlade ni skoro mjesec nakon konstituiranja parlamenta.

- Ako se nastavi ovako, imat ćemo preko 50 kandidata za vladu, što je neozbiljno. Treba izbjeći da dođe do varijante po kojoj bi za jednu funkciju bilo više kandidata iz različitih stranaka, a mandataru, koncernu „Vijesti“ ili Dritanu Abazoviću bilo bi omogućeno da lobiranjem postave svoje kandidate u vladi - rekao je izvor "Pobjede" blizak samom vrhu Demokratskog fronta.

Stav DF-a podržavaju Socijalistička narodna partija i Demokrate, dok su za sada mandatar, GP URA i koncern Vijesti na stanovištu da se između nekoliko kandidata po principu personalnih kvalifikacija (CV) izabere najbolji tim.

Više o temi Andrija Mandić

NA VRH

Podijeli članak na