CRNA GORA

Knežević: DF-u treba da pripadne MUP

Knežević je kazao da ni on, niti bilo koji funkcioner DNP- a nije tražio nijednu funkciju u sigurnosnom sektoru

Knežević: Svakom da pripadne njegov dio. Antena M

G. M.

25.10.2020

Demokratska narodna partija (DNP) nije tražila nijednu funkciju u sigurnosnom sektoru u novoj Vladi, ali Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i funkcija potpredsjednika za reforme sektora sigurnosti treba da pripadnu ostalim konstitunetima Demokratskog fronta (DF), saopćio je lider DNP-a Milan Knežević.

Knežević je kazao da ni on, niti bilo koji funkcioner DNP- a nije tražio nijednu funkciju u sigurnosnom sektoru, niti da će je tražiti i da je sve drugo notorna neistina i brutalna podmetačina.

- Ali smatram da shodno izbornoj volji građana i političkoj snazi resor MUP-a i funkcija potpredsjednika za reforme sektora bezbjednosti treba da pripadne ostalim konstitunetima u DF- u - kazao je Knežević u intervjuu agenciji MINA.

On je istakao da ne vidi nijedan razlog zbog čega bi nakon svih ustupaka koje je DF napravio neko to uopšte dovodio u pitanje.

Na pitanje koji bi resori u novoj Vladi trebalo da pripadnu DNP-u, Knežević je odgovorio da iako su konsultacije u punom jeku, sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem još nije razgovor na tu temu.

- Neistina da mi je Krivokapić u ranijim razgovorima na bilo koji način saopštio da ima bilo što protiv eventualno mog ili učešća DNP-a u vladi - kazao je Knežević.

On je dodao da nema nikakav problem da to Krivokapić javno saopći i obrazloži.

- Onda ću i ja, i stranka koju predvodim zauzeti stav i prema tome, i prema njegovoj ideji da na stranačkim kvotama budu eksperti koje bi on predložio - rekao je Knežević.

On je ponovio da on kao predsjednik i stranka koja u Skupštini ima pet poslanika, „neće izdati narod koji ih je glasao“.

Podsjetimo da je Krivokapić jučer kazao da se „nijedna stranka pobjedničke koalicije ne isključuje iz procesa formiranja Vlade“. 

- Ali insistiranje na pojedincima iz tih koalicija nije interes građana ni države! CG čekaju teški i istorijski izazovi koje samo Vlada sa ekspertskim karakterom može prevazići – objavio je on na Twitteru. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.