CRNA GORA

Preminuo mitropolit Amfilohije

Odlazak čovjeka koji je podržavao velikosrpske ideje, koji je skrivao ratne zločince i imao veliku ulogu u agresiji na BiH i Hrvatsku

Amfilohije Radović. Antena M

A. Č.

30.10.2020

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije Radović preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore u 8:20 sati, objavila je MCP.

Od 6. oktobra bio je u KCCG na liječenju zbog koronavirusa. 

- O svim drugim detaljima u vezi sa sahranom visokopreosvećenog mitropolita javnost će biti uskoro obaviještena. Vječan spomen i Carstvo Nebesko - saopšteno je iz MCP, piše AntenaM.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije (Radović) rođen je 7. januara 1938. u Barama Radovića u Donjoj Morači. Svjetovno ime mu je bilo Risto.

Osnovnu školu završio je u Manastiru Morača, a Bogosloviju Sv. Save u Rakovici, u Beogradu. Diplomirao je na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu 1962. godine. Uporedo sa Bogoslovskim fakultetom, studirao je klasičnu filologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Amfilohije je uoči Božića 1990. na Cetinju ustoličen za Mitropolita crnogorsko-primorskog SPC. Ostat će upamćen kao čovjek koji je podržavao velikosrpske ideje, koji je skrivao ratne zločince, odlikovao ih i imao veliku ulogu u agresiji na BiH i Hrvatsku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.