CRNA GORA

Policija nema saznanja da je Dritanu Abazoviću ugrožena sigurnost

Prethodno se, kako podsjećaju, i Abazović javno zahvalio Agenciji za nacionalnu bezbjednost i Upravi policije na angažovanju u odnosu na njegovu bezbjednost

Abazović: Da li mu je ugrožena sigurnost. Arhiv

G. M. / Antena M

24.11.2020

Uprava policije u kontinuitetu preduzima zakonom propisane aktivnosti na zaštiti Dritana Abazovića, navedeno je u reagovanju UP povodom izjava Zorana Mikića iznijetih danas na pres konferenciji.

Naime, izvršni direktor GP URA Zoran Mikić na današnjoj pres konferenciji rekao je da imaju informaciju da regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život lidera GP URA Dritana Abazovića.

Shodno zakonskim procedurama, Dritan Abazović i svi oni koji posjeduju bilo kakve informacije o njegovoj ugroženosti imaju mogućnost da obavijeste nadležne državne organe o eventualnim saznanjima, navode iz policije.

Zahtjev za prikupljanje svih operativnih podataka

- Uprava policije sprovodi opsežne provjere sa ciljem utvrđivanja činjenica sa kojima je policija upoznata od predstavnika medija i javnih istupa pojedinaca. Ukoliko se tokom preduzimanja policijskih mjera i radnji dođe do osnova sumnje da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbjednost od strane bilo kog lica, neodložno će o svemu biti upoznat nadležni državni tužilac, a policijski službenici će sprovesti kontinuirane aktivnosti u cilju zaštite života i imovine oštećenog lica - piše u saopštenju UP.

Prethodno se, kako podsjećaju, i Abazović javno zahvalio Agenciji za nacionalnu bezbjednost i Upravi policije na angažovanju u odnosu na njegovu bezbjednost.

- Zoran Mikić je pozvan u Upravu policije radi sastanka sa pomoćnikom direktora Uprave policije Draganom Blagojevićem, koji je tom prilikom upoznat o preduzetim mjerama i radnjama iz domena Uprave policije na okolnosti zahtjeva za izradu bezbjedsnosne procjene ugroženosti Dritana Abazovića. Sektor za obezbjeđenje ličnosti i objekata je Agenciji za nacionalnu bezbjednost uputio zahtjev za izradu bezbjednosne procjene ugroženosti Dritana Abazovića i njegove imovine, jer je shodno Odluci o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, ovaj državni organ nadležan za izradu bezbjednosne procjene stepena ugroženosti - stoji u saopćenju.

Zahtjev za prikupljanje svih operativnih podataka i saznanja u vezi eventualne bezbjednosne ugroženosti Dritana Abazovića, od strane Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata, upućen je i Sektoru kriminalističke policije, Centru bezbjednosti Podgorica i Centru bezbjednosti Bar.

Kako su naveli, Uprava policije u odnosu na Abazovića preduzima operativne mjere i radnje.

Ne postoje operativni podaci

- Upravi policije je Agencija za nacionalnu bezbjednost dostavila dokument u kojem je naznačeno da na osnovu svih podataka kojima raspolaže taj državni organ ne postoje operativni podaci i saznanja koji ukazuju da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbjednost. Takođe, na osnovu prikupljenih podataka Sektora kriminalističke policije, Centra bezbjednosta Podgorica i Centra bezbjednosti Bar, ne postoje operativni podaci i saznanja koji ukazuju da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbjednost – navodi se.

Nadležne bezbjednosne službe nastavit će sa prikupljajanjem svih podataka i saznanja koja se tiču bezbjednosti Dritana Abazovića i ukoliko se za tim ukaže opravdana potreba, uz međusobnu komunikaciju sa Zoranom Mikićem i Dritanom Abazovićem, Uprava policije će preduzeti i druge potrebne mjere i radnje iz domena svoje nadležnosti.

- Mikiću je saopšteno da je preporuka da uvijek, kad god za tim postoji potreba ili kada procijene da je to neophodno, on ili gospodin Dritan Abazović ostvare komunikaciju sa organizacionim jedinicama Uprave policije nadležnim za teritoriju koja je mjesto stanovanja, ili kretanja i boravka gospodina Dritana Abazovića, kao i sa Sektorom za obezbjeđenje ličnosti i objekata - piše u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.