PODGORICA

Ispred Skupštine se ori „Majko naša, Crna Goro“!

Građani pjevaju patriotske pjesme i poručuju "nije ovo Srbija", "dolje vlada" i "nije ovo naša vlada“

G. M. / Antena M

Spektakularna atmosfera ispred Skupštine

Foto: Antena M


Ispred Skupštine Crne Gore počelo je okupljanje građana koji su došli na protest zbog najavljenih izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Građani pjevaju patriotske pjesme poput "Majko naša, Crna Goro" i poručuju "nije ovo Srbija", "dolje vlada" i "nije ovo naša vlada“, javlja Antena M.

Brojne patriotske organizacije pozivale su na okupljanje i najavile dolazak ispred crnogorskog Parlamenta.

Ispred Skupštine je došao i bivši premijer Duško Marković i poslanici DPS-a.  Marković je poručio "Da je vječna Crna Gora!".

Ministar pravde Vladimir Leposavić i Vlada Zdravka Krivokapića izmijenili su trećinu važećeg Zakona, uključujući i ključne odredbe o svojini nad crkvama i manastirima, tako da će omogućiti da kulturna baština Crne Gore, milenijumsko sakralno nasljeđe i svjedočanstvo o trajanju crnogorskog naroda i države, biti registrovano kao vlasništvo Srpske pravoslavne crkve i države Srbije, piše Antena M.

Patriotske organizacije u apelima za okupljanje insistiraju na mirnom, građanskom protestu, kojim ljudi svih nacija i vjera, a dakako i ateisti, „treba da pokažu odlučnost da se suprotstave brisanju crnogorskog državnog i nacionalnog identiteta i posrbljavanju naše historije“, navodi se.

Više o temi Crna Gora

BH. TRENER SMIJENJEN
Faruk Hadžibegić više nije selektor Crne Gore
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na