CRNA GORA

Krivokapić predložio Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost

Krivokapić je taj prijedlog, na osnovu Zakona o ANB-u, uputio u četvrtak crnogorskom parlamentu radi davanja mišljenja

Krivokapić: Profesionalni kredibilitet. Arhiv

A. J. / Vijesti.me

22.1.2021

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić predložio je Vladi da za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) imenuje Dejana Vukšića, dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Agencije, pišu crnogorske Vijesti.


Krivokapić je taj prijedlog, na osnovu Zakona o ANB-u, uputio u četvrtak crnogorskom parlamentu radi davanja mišljenja.


Zakonom je propisano da direktora ANB imenuje Vlada, na prijedlog premijera.


Vlada je 17. decembra prošle godine imenovala Vukšića za vršioca dužnosti direktora ANB-a, do imenovanja direktora Agencije u skladu sa zakonom, a najduže na šest mjeseci.


- Pošto je za imenovanje direktora ANB neophodno sprovesti zakonom propisanu proceduru i pribaviti i mišljenje Skupštine Crne Gore, smatram da su se stekli uslovi da Vladi predložim imenovanje Vukšića za direktora ANB - navodi se u obrazloženju Krivokapića.


On ističe da prijedlog da Vlada za direktora ANB-a imenuje Vukšića temelji na činjenici da je, kroz dugogodišnji profesionalni angažman, stekao lični i profesionalni kredibilitet, kao i da je uspješno obavljao poslove v.d.


- To me uvjerava da će i poslove direktora Agencije kvalitetno i uspješno obavljati i da će svojim radom služiti interesima države Crne Gore i doprinijeti izgradnji povjerenja građana u rad ANB-a - naveo je Krivokapić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.