NAKON KONGRESA

Đukanović: DPS je vodeća snaga koja je izvela ovu zemlju na pravi kolosijek

Đukanović kaže da je DPS danas djelovao nikad jedinstvenije, nikad odlučnije i nikad poletnije

Milo Đukanović. DPS

Fu. M. / Antena M

24.1.2021

Očuvanje građanskog koncepta države je put DPS-a, kazao je Milo Đukanović, koji ostaje predsjednik stranke i u narednom periodu.

On je na konferenciji za novinare nakon vanrednog Kongresa poručio:

- Govorili smo veoma otvoreno o svim slabostima i izrazili spremnost da te slabosti izbjegnemo. Mi smo ona vodeća snaga koja je izvela državu na pravi kolosijek, i danas kada imamo mandat manje nosimo i pojačanu odgovornost za čuvanje Crne Gore - rekao je Đukanović.

Nova energija

Očuvanje građanskog koncepta države je put DPS-a, kazao je lider stranke.

- Nastavljamo veoma odlučnu borbu za očuvanje vrijednosti građanske države - poručio je Đukanović i dodao da je očuvanje tih vrijednosti jedini put koji vodi Crnu Goru u društvo evropskih naroda.

Đukanović je kazao da su predložili kadrovske promjene koje treba da donesu jedno novo lice partije.

- Vjerujem da ćemo sa novom energijom dobiti jedan impuls od ljudi koji žele da se dokazuju na najbolji mogući način - kazao je Đukanović.

Kongres bio uspješan

Vjeruje da će to biti blagotvorno i za partiju i za Crnu Goru. Ocijenio je da je Kongres bio uspješan.

Govoreći o potpredsjednicima stranke kazao je da su "dobili vrijedne ljude koji će zajedno sa njim nositi najveći dio odgovornosti za vođenje politike."

Đukanović je rekao da razumije interes javnosti, ali ne stalne pokušaje da se osvježi stara priča da postoje sukobi u partiji.

- To se ponavlja zato što to možda neko želi, a želi da bi se oslabio DPS. Moram razočarati takve - odgovorio je Đukanović na pitanje da li, s obzirom na kadrovske promjene, Duška Markovića vidi kao krivca za poraz.

Milo Đukanović. DPS

Đukanović kaže da je DPS danas djelovao nikad jedinstvenije, nikad odlučnije i nikad poletnije. Poručio je da je imao stav da promijeni jedan broj ljudi.

- Uključujući i mene. Vodili smo duge razgovore i došli do toga da je ovo optimalna formula. Niko nije sudio Dušku Markoviću ni Vladi - rekao je Đukanović, dodajući da je DPS složen sistem.

Govoreći o predstojećim izborima u Nikšiću kazao je da imaju nepovoljnu startnu poziciju, s obzirom na rezultat parlamentarnih izbora.

Vjeruje ipak u rast rejtinga u Nikšiću i da ta partija može do pobjede.

- Ipak sam optimista. Na nekim mjestima posebno u našem susjedstvu je paranoja od toga kako se DPS nije strmoglavio. To će biti važan impuls za ono što su naši ciljevi na državnom nivou - rekao je Đukanović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.