CRNA GORA

Brđanin imenovan za v.d. direktora policije

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović potpisao je jutros rješenje o imenovanju Brđanina u v.d. stanje, a primopredaja dužnosti u kabinetu direktora UP je počela u 10 časova

Brđanin: V.d. direktora Uprave policije. Vijesti.me

Vijesti.me

23.2.2021

Nakon što je sinoć prespavao kao v.d. pomoćnika Opšte nadležnosti Crne Gore, Zoran Brđanin je jutros rano promoviran i u v.d. direktora Uprave policije, gdje će u tom statusu biti sve dok skupćinski Odbor za bezbjednost ne dostavi mišljenje Vladi.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović potpisao je jutros rješenje o imenovanju Brđanina u v.d. stanje.

Bivši šef kotorske policije i savjetnik ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića u prelaznoj Vladi 2016. godine i dosadašnji načelnik Odjeljenja za analitiku i unapređenje rada UP zamijenit će Veska Damjanovića, koji je nakon ostavke bivšeg šefa policije Veselina Veljovića u v.d. stanju rukovodio najvećim sigurnosnim sistemom.


Smjene rukovodećih kadrova

Odmah nakon što preuzme kormilo Uprave policije uslijediti će smjene rukovodećih kadrova, ali i nekih pomoćnika, pišu Vijesti.me.

Brđanin je bio najbolje ocijenjeni kandidat na konkursu za šefa UP, koji je raspisan 28. decembra prošle godine.

Na konkurs se javio rekordan broj kandidata, ali su završnu fazu obilježile trzavice u vladajućoj koaliciji, jer je Demokratski front javno izrazio nezadovoljstvo zbog toga što je iz trke za direktora UP odlukom Uprave za kadrove eliminiran njihov favorit - advokat i nekadašnji sudija za istragu Dražen Medojević.

I odluka ministra unutrašnjih poslova, koji je na intervjuu izabrao Brđanina kao najboljeg kandidata, dovela je u petak do višesatnih disonantnih tonova na maratonskoj sjednici Vlade.


Jutros promoviran u v.d. direktora

Zbog toga je jučer pronađena zakonska prečica, pa je na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade donijeto rješenje po Zakonu o državnim službenicima i namještenicima da Brđanin u v.d. stanju postane pomoćnik UP, dok je jutros promoviran u v.d. direktora.

Policija će u v.d. statusu biti sve dok Vlada ne pribavi mišljenje Odbora za bezbjednost, na čijem čelu je Milan Knežević. To mišljenje nije obavezujuće, tako da i ukoliko bude negativno Vlada ima mogućnost da nakon toga na osnovu javnog konkursa Brđanina proglasi za direktora Uprave policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.