POTPREDSJEDNIK VLADE

Abazović u sjedištu NATO-a: Podrška Alijansi nikad veća

Abazović i Đoana razmijenili su mišljenja i o globalnoj i regionalnoj bezbjednosnoj situaciji, u kontekstu izazova uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19

Sa sastanka Abazovića i Đoana. Vlada Crne Gore

AntenaM

16.3.2021

U sklopu trodnevne radne posjete Briselu, potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović danas se sastao sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Mirčom Đoanom (Mircea Geoana).

- Potpredsjednik Vlade Abazović kazao je da Crna Gora ostaje privržena politikama i vrijednostima Alijanse i izrazio je spremnost za jačanje doprinosa Crne Gore aktivnostima NATO-a, kao kredibilne i odgovorne saveznice. U tom smislu, Abazović je ukazao na značaj solidarnosti i jedinstva Alijanse u suočavanju sa zajedničkim bezbjednosnim izazovima i iskazao je zahvalnost povodom dosadašnje i predstojeće pomoći NATO-a Crnoj Gori u suočavanju sa pandemijom virusa COVID-19 - saopćeno je iz Vlade Crne Gore.

Kako je navedeno, na sastanku sa Đoanom, Abazović je kazao da je Vlada u potpunosti posvećena sprovođenju svih međunarodnih obaveza, jačanju i unapređivanju saradnje sa Alijansom te da je nova skupštinska većina ubrzo nakon izbora potpisala Sporazum kojim se na to obavezuje.

- Abazović i Đoana razmijenili su mišljenja i o globalnoj i regionalnoj bezbjednosnoj situaciji, u kontekstu izazova uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19.

Sastanku sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Mirčom Đoanom, prisustvovali su i otpravnik poslova u misiji Crne Gore pri NATO-u, Radovan Bogojević i savjetnik potpredsjednika Vlade za unutrašnju politiku, bezbjednost, borbu protiv korpucije na visokom nivou i organizovanog kriminala, Filip Adžić.

Potpredsjednik Abazović danas se sastao i sa direktorom NOS-a (NATO office of Security) Polom Avalonom.

Delegacija koju predvodi potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović posjetila je i Misiju Crne Gore pri NATO-u", navodi se u saopštenju Vlade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.