CRNA GORA

I za sutra najavljena blokada puta Nikšić-Podgorica, ali i radikalizacija protesta

Tražili su i da se predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić "javno izvini građanima Crne Gore kojima je prijetio"

Put već bio blokiran. Arhiv

N. Aj. / Vijesti.me

11.4.2021

I sutra će biti blokiran magistralni put Nikšić-Podgorica, u mjestu Bogetići u Crnoj Gori.

Kako su najavili građani koji su prethodnih dana organizovali blokadu, okupljanje autokolone je u 15.30 sati na parkingu Željezare u Nikšiću, odakle se ide na Bogetiće gdje će biti, organizovan skup.

Oni su najavili da će blokada najvjerovatnije trajati od 16 do 20 sati, za razliku od prethodnih dana kada je trajala od 12 do 16 sati.

Grupa građana već četiri dana blokira magistralni put Podgorica - Nikšić, u mjestu Bogetići.

"Inicijalni odbor slobodnih građana" ranije je najavio radikalizaciju protesta ukoliko Vlada ne ispuni njihova tri zahtjeva.

U nepotpisanom dopisu "inicijativnog odbora slobodnih građana Crne Gore" ranije su naveli da se blokade sprovode "zbog perfidnih namjera Vlade Crne Gore, kojima kroz izmjene odluka o kriterijumu za sticanje crnogorskog državljanstva žele da omoguće sticanje državljanstva za 62.000 stranaca, većinom državljana Rusije i Srbije, nakon čega bi oni po Ustavu bili upisani u birački spisak".

Uz zahtjev koji se odnosi na odluku o kriterijumima za sticanje državljanstva, traže i da se procesuira vozač službenog vozila PG-CG301 i da se "saopšti ko je bio u vozilu zatamnjenih tablica, tačnije koju štićenu ličnost i po kom osnovu je vozač prevozio".

T

ražili su i da se predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić "javno izvini građanima Crne Gore kojima je prijetio".

- Ukoliko se naši zahtjevi ne ispune do 12. aprila, naš opravdani građanski protest ćemo radikalizovati. Pozivamo sve naše prijatelje u ostalim gradovima Crne Gore da prihvate ove naše zahtjeve i urade isto u svojim gradovima. Pozivamo članove svih suverenističkih partija da izađu iz svojih kabineta i sa sastanaka i da se pridruže svom narodu na ulici. Ovo je građanska borba za državu Crnu Goru i od nje nikada nećemo odustati. Upućujemo izvinjenje svima koji čekaju u kolonama i molimo za razumijevanje jer je ovo jedini način na koji smo mogli da iskažemo građanski protest, za ovako teške i opasne odluke po državu Crnu Goru - naveli su u nepotpisanom dopisu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.