CRNA GORA

Abazović o navodima o prijetnji "kavačkog klana": Spreman sam da platim cijenu

Iz MUP-a su naveli da su pripadnici policije došli do saznanja da je potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću ugrožen život

Dritan Abazović. Avaz

Fu. M.

27.4.2021

"Spreman sam da platim bilo koju cijenu, svi moramo da se založimo", izjavio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović povodom policijskih navoda da mu je ugrožena bezbjednost od strane tzv. kavačkog kriminalnog klana.

Organizovanog kriminala nema bez političke podrške, jer ako je kriminal organizovan, onda ima pipke u svemu, izjavio je Abazović novinarima 27. aprila, prenosi RSE.

Zbog indicija da su pripadnici kavačkog kriminalnog klana spremali da ugroze život potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, pojačano mu je obezbjeđenje, saopšteno je jučer iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Iz MUP-a su naveli da su pripadnici policije došli do saznanja da je potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću ugrožen život od strane Slobodana Kašćelana i njegove grupe, a zbog njihovog prošlonedjeljnog hapšenja.

Do tih saznanja su, kako dodaju, došli rješavajući slučaj ubistva Zorana Ašanina 25. aprila u Mojkovcu. Na njega je, prema policijskom saopštenju, pucao Goran Pantović koji je često viđan u društvu Slobodana Kašćelana, navodnog vođe kriminalnog klana. Zbog ubistva u Mojkovcu Pantović je uhapšen.

Iz MUP-a su naveli da njihova saznanja ukazuju da je ta namjera kavačkog klana reakcija na njihovo hapšenje zbog krivičnih djela teškog i organizovanog kriminala.

Zgrada u kojoj Abazović stanuje u Podgorici je pod pojačanim mjerama bezbjednosti, sa četiri automobila i osam policajaca, objavila je Pobjeda.

Navodni vođa klana Slobodan Kašćelan i nekoliko članova su uhapšeni 21. aprila, ali im je pritvor od 72 sata ukinuo istražni sudija i pušteni su da se brane sa slobode. Par sati kasnije je Vijeće Višeg suda preinačilo tu odluku i odredilo im pritvor od 30 dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.