CRNA GORA

Prvog dana masovne imunizacije vakcinisano skoro 10.000 građana

Prvu dozu primile su 7.784 osobe, a drugu 1.482, čime je Crna Gora postavila rekord u Evropi

Srna

Masovna vakcinacija počela danas

Foto: Vlada Crne Gore


Crna Gora je tokom prvog dana masovne imunizacije postigla rekord vakcinacijom skoro 10.000 građana protiv koronavirusa, saopćilo je Ministarstva zdravlja.

Prvu dozu primile su 7.784 osobe, a drugu 1.482, čime je Crna Gora postavila rekord u Evropi po broju datih doza u jednom danu srazmjerno broju stanovnika.

- Prema dostupnim podacima do sada, rekorder je bila Njemačka koja je vakcinisala milion stanovnika u jednom danu, što je 1,2 posto cjelokupne populacije. Crna Gora je danas vakcinisala 1,5 posto stanovništva", navodi se u saopćenju.

Ministrica zdravlja Jelena Borovinić-Bojović rekla je da je Crna Gora među rijetkim državama svijeta koja, srazmjerno broju stanovnika, ima kapacitete da u jednom jedinom danu vakciniše skoro 10.000 građana.

- Ovo je uspjeh cijele države, sa naglaskom na građane čija je svijest o značaju vakcinacije za čistu desetku - poručila je Bojović.

U Crnoj Gori do danas ukupno je dato 74.947 doza vakcina, od toga, prvu vakcinu je dobilo 48.719 građana, a 26.226 je revakcinisano.

Više o temi Crna Gora

VIŠE OD 140 PUNKTOVA
Počela masovna vakcinacija u Crnoj Gori
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na